Svart magi

Svart magiFörra året kom fantasyserien Alvdrottningens riddare av den danske författaren Peter Gotthardt. Den är främst skriven för yngre barn, 6-9 år, och har en tydlig sagokoppling. Stallpojken Hassel hjälper flickan Nejlika mot en grym jätte. Bilderna är stämningsfulla och historien lagom spännande.

Magisk kärlekNu kommer en serie för lite äldre barn, Det förtrollade slottet och den första delen heter Svart magi. Tjejerna Pop (Anna), Rufs (Siri) och Pinnen (Lina) utforskar ett ödehus och dras där in i ett magiskt äventyr. Redan i första kapitlet presenteras det gamla huset, som liknar ett slott. Pinnen misstänker att det spökar där och har egentligen ingen lust alls att utforska det, men hon följer med sina mer våghalsiga kompisar. Väl inne går de genom en korridor och hamnar i ett rum som faktiskt verkar bebott. Och det är det också, av den onde trollkarlen Malus. Han har precis skaffat alla ingredienser till en brygd som ska ge honom enormt stor makt. Men när han ska skära hjärtat ur en duva kan inte Rufs hålla sig. Hon attackerar Malus och tillsammans lyckas tjejerna tillfälligt oskadliggöra honom och de flyr ut på slottets baksida. Äventyret har börjat. Här möter de den gode trollkarlen som hjälper dem tillbaka till den vanliga världen, men om man har tur som läsare så ligger redan del två i serien och väntar, Magisk kärlek.

Denna första del lovar gott. Det är riktigt läskigt och bilderna hjälper till att skapa rätt fantasykänsla. Dessutom ett plus för den lättlästa texten som är luftigt satt utan att det känns som en nybörjarläsarbok.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: